Verksamheten

Företaget Vänga Islandshästar HB ägs av ägs av Vicky Karlsson, Sandra-alice Pettersson och Janne Karlsson vi finns på Vänga gård i Björnlunda som ligger i Södermanalands län. Gården är belägen efter väg 223 mellan Mariefred och Gnesta och har därmed närhet till både Stockholm-Nyköping & Eskilstuna.

 

Gården har tre bostadshus, två stallar, två lösdrifter en separat för valacker och en för ston, ett mindre ridhus, en gräsbana samt en 250m ovalbana. Hagar finns det mer än vad vi använder och ridvägarna är många och långa och går även att använda sig av vintertid.

 

På gården bedrivs ridskola, turridning, häst och ryttarutbildning samt förmedling av saluhäst, allt med inriktning mot islandshäst men vi tar även emot andra hästraser i mån av tid och plats.

 

På anläggningen finns även uppvärmt fikarum, toalett med dusch, tvättmaskin och spolrum för hästarna som även används som torkrum för täcken. Till ridhuset och ovalbanan finns även tillhörande gästhagar för att underlätta vid träning/tävling.

 

Sandra-Alice är ansvarig framförallt för försäljningshästar och hästträningen hos oss och har mycket meriter från tidigare företag hon arbetat med och på, både stora kända och små. Hon har gått olika utbildningar med inriktning mot storhäst samt islandshäst och har snart en kandidatexamen i kriminologi, när den är klar ska hon även satsa på en ridlärarutbildning med inriktning mot stor häst. Sandra är även diplomerad ridledare genom svenska Islandshästförbundet och har genomgått Lokaldomarutbildningen men avstått examination då hon inte har tänkt att vara verksam som lokaldomare eftersom inte tiden finns hon har även genomgått flertalet övriga sif kurser såsom baskurserna islandshäst, takt och gångartskurser mm. Sandra är från början dressyrskolad och har instruerat och tränat mycket dressyrekipage tidigare något som hon fortfarande säger att hon gör fast på mindre häst, dressyren är grunden till all ridning och Sandra plågar såväl vana ryttare som nybörjare med grunderna. Hon har även tävlat mycket tidigare men har de senaste åren tagit det lugnt på den fronten men kommer under 2016 tävla med sikte på högre nivå igen.

Copyright © Fotograf Caroline Pettersson All Rights Reserved